OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD FP Houthalen-Genk (1) - Action 21 Charleroi (1)  0-6 (0-1)

DATUM 24-03-2006

DOELPUNTEN 9' ROBSON Edelson (0-1); 22' ROBSON Edelson (0-2); 24' Almeida (0-3); 28' Pauly (0-4); 30' Chico (0-5); 34' Pauly (0-6)

VERSLAG De titel van dit relaas zou de naam "roemloos ten onder " kunnen dragen Alhoewel de eerste helft er eentje was om fier op te zijn: tegen een oerdegelijk en routinerijke tegenstander konden onze jongens niets anders dan ze op eigen helft op te wachten en op de loer liggen voor een tegenaanval. Zij deden dan ook dit uitstekend en Charleroi beet zich de tanden stuk op de verbetenheid waarop ons doel verdedigd werd. Het duurde volle 9 minuten voordat een gestrekt afstandschot tussen vele benen door onze puik spelende doelman verraste. Onze schaarse uitbraken hadden nochtans een doelpunt moeten opleveren, maar dame fortuna wou niet mee. Een schot van Idlaasri spatte op de kruising, Hulshorst net voorlangs, Fermont die een voorzet van Idlaasri net niet de goede richting induwt, Di Pasquale die alleen voor de doelman foutief afgestopt word, en ook nog Coppola die de pas van Idlaasri op de paal mikt. Kortom, de 0-1 achterstand bij de rust kon even goed een voorsprong geweest zijn. Uitblinker in die eerste helft was duidelijk Di Pasquale, die een prachtwedstrijd speelde.

Grote consternatie in de aanvangsfase van de tweede helft, toen een schot op doel volgens de eerste scheidsrechter de achterste doelsteunen zou geraakt hebben, maar bij het hevige protest van onze jongens in een uitgebreid overleg ging met zijn collega en uiteindelijk met een opgooi het spel wou hernemen. Charleroi was duidelijk niet tevreden met de scorestand op dat ogenblik, want nu gingen zij heftig in verzet. Maar het bleef bij de zelfde spelhervatting. En dat kwam ons duur te staan. De geprikkelde spelers staken een tandje bij en onze vermoeide jongens moesten buigen op het volgende afstandschot dat in de kruising verdween. Het volgende doelpunt was een mooie individuele actie waar Dandoy door een schijnbeweging plat moet, en dan rustig omspeeld wordt. De veer was gebroken en, alhoewel wij ook nog kansen konden scheppen , de Europees kampioen zat in een zetel, kon de wedstrijd rustig controleren en de bal voor onze vermoeide jongens ongrijpbaar maken.